TULIPAHAN TEHTYÄ


KUN RULLAAT ALASPÄIN, ON KAIKKEA SEKALAISTA TEHTYÄ TARJOLLA..

Kuvansiirtoa puulle piti kokeilla. Työkaverin synttärikortiksi ihan kiva muisto. Palikka on sileää mäntyä. Kuvasta otin ensin kopion. Mielellään annetaan pari päivää kopion ottaa muste kunnolla paperiin ennen siirtoa. Leikkasin kuvan ja sivelin sen erikeepperi/kivalakka -seoksella. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja tämän jälkeen kostea (märkä) pyyhe päälle ja aletaan rullaamaan paperi hyvin kostunut paperi pois. Kuivuttuaan vedin päälle kiva -lakkaa ja puuvahasin palikan..Uusi pöydänkansi tehty laatoista. Pellavasäkkiin laitoin laatat, iskin vasaralla päälle ja tässä tulos. Sauma-aineena mustaa kaakelisaumauslaastia. Hyvin on kestänyt..Pihasieni valmiina. Valu tehty muoviseen salaattikulhoon ja varsi on 1/2 litran muovipullo.Hieman betonihommia. Mitähän näistä vielä tuleekaan?Betonista (S30) valetut saappaat mökille..Jostain kumman syystä en ole päässyt blogin sisälle pitkään aikaan ja nyt viimein tuli viesti että vika on korjattu. Lisäilen tekemiäni töitä nyt sattuman varaisesti. Tässä betonityö, joka tehty loppumassasta muotoilemalla "vapaalla kädellä". Hieman hiekkaa ripottelin päälle.
Pellavanarusta selänpesureita ajattelin "jolukortin asemasta" lähetellä.. Hyvä aloitella tarpeeksi ajoissa. Mitä enemmän joulu akohti mennään, sitä kiireemmäksi kaikki käy!Kokeilin itse pesuria, ja jo oikeesti tosi hyvä.. Aina ei ole sitä kaveria joka selän pesisi :)Ruusuketaulu ei pääse kuvassa oikeuksiinsa. Alla näpertyohje suodatinpusseille...
 


Edellisen lopputulos, takana vetoketju.. Siitä tuli oikein hauska :)
 

Tässä valmistuu marimekon kangasjämistä tyyny.  Mustista sukkahousuista olen tehnyt ruusukkeet!Bampulangasta kesäviemisiä "tiskirätti", jokamökin pakkojuttu :) Näitä tulee nyt eriväreissä..


Sain serkultani ohjeen ja heti hommiin.. toinen tulossa..


Laspuuden ystävävästäni tulee mummi ja minäkin vähän innostuin..


 Tuli tehtyä vauvalangasta koko puku, pienet vauvasukat puuttuu kuvasta.. Puku menee lapsuuden ystävälleni Airille, ja olen ymmärtänyt että hänestä tulee mummo tänä keväänä.. Onnea vaan.... :)


Taulu alkaa hahmottumaan.. Mummon pitsit on paikallaan ja pian saa hieman väriäkin


Toinen kuva tekeillä olevasta taulusta.. Tehty täyttöjä, eli nostettu tulevia ruusun terälehtiä. Näin saadaan tauluun kolmiulotteisuutta... Nyt suunnittelemaan  :)


Tässä olen vasta pohjamaalannut 80 x 80 pohjan ja kiinnittänyt leikkaamani pitsit seoksella, jossa oli maalia, hieman kipsiä ja kovetusainetta.


Loppulangoista.. Pysyy muuten yllättävän hyvin jalassa vaikka toisin luulin..Kaverille olkalaukku hänen vanhoista sortseistaan..
 


Kuva hieman vääristää kun on väärinpäin.. Eli kyseessä kännykkäpussi mustasta puuvillalangasta virkattuna. Sanoisin että erittäin käytännöllinen kun vaan oppii heittämään kaulan yli.. Ainakin reissussa..Nää tekemäni huopikkaat on niin kaikkien mieleen.. Hyvä lahjaidea :)Näistä tuli hauskat, ja eikös lime oli värinä nyt muotia?
Vastasyntyneelle "lahja". Löysin ihanan pehmeää nappanahkaa pohjaksi..


Vastasyntyneen sukkamalli Marttalehdestä.. Näitähän Martat tekivät läpi Suomen vauvaosastoille tässä jokunen vuosi sitten.. Käytin sinistä vauvalankaa, mikä 100 % villaa.. Ihanaa kudottavaa :)
 


Säärystimet käy myös kengän päälle.. Tässä vaan mallattiin ja nämä tein kaverille kuntosalia varten :)


Pienet ja vähän suuremmat nilkan lämmittäjät + pikkusukat (27 koko)


Mustat "kassitossut" Alpakka -langasta. Voin kertoa, että on todella lämpimät :)
 

Pikkuiselle Laripojalle varvastossutLämpöiset pienelle pojalle, Larille <3 data-blogger-escaped-p="p"> SULOISELLE PIENELLE POJALLE (3 kk vanha)
HAUSKAT JA HELPOT "KASSITOSSUT"Kesän mansikkasatoa....

Äitini Rekku -koira.., ja on muuten ihan näköinen! -töpöhäntä!
     

Mustekala sekavärisista keltanen, kulta ja siltä väliltä.. hauska otus?


"Häkkinen" ilmiselvästi...


Mun joku kaveri sanoi että tämä on ilmiselvä kirva???? Oisko nyt itikka vaikka...?Tästäkin tuli rintakoru, kuva otettu kännykkäkämeralla, hieman epätarkka :(Tämä "konna" lähti välittömästi uuteen kotiin... :)
ERILAISIA KOKEILUJA.. Ihania, söpöjä helmitöitä! Näitä tehdessä muuten unohtuu aika täysin :)


Tämän tein Liisukalle, mieheni mielitädille :)


Kolibri onnistui aika hyvin.. Nyt se hätyyttää lintuja puutarhassamme!

Tulikohan tästä sitten kissankoppa vai lankojen säilytyskori vai mikä? Jokatapauksessa vanhat matonkuteet voi hyvin käyttää isolla virkkuukoukulla virkaten.. Malleja on monenlaisia...
TÄSSÄ ED. KUVAN SYDÄN, JOSTA SAA JONKINLAISEN KÄSITYKSEN, MONTAKO TUHATTA SOLMUA TYÖHÖN TEIN.. TÄMÄ ON MYÖS TAHKOVUOREN TYÖVUODEN MUISTO!


TÄMÄ LISKO ON TEHTY PURETUSTA AUTON HELMISELKÄNOJASTA.. OLIKOHAN NIILLÄ AIKOINAAN TARKOITUS PITÄÄ SELKÄ VIILEÄNÄ, EN TIEDÄ? NÄITÄ HELMIÄ OLI KIVA KOOTA....Vanhaa tapettia, kartonkia, kuparilankaa, pieniä helmiä kaaospunontaan ja juuttia..
Kuori alla myös tapetista!


Korttihuumaa ja kuparilankaa!


PIENIÄ OMPELUKSIA
LOVIKKALAPASET LÄHTIVÄT KUMMIPOJALLE TORNIOON, NÄITÄ ON TEHTY NYT JOKUSET.. ON NIIN HELPPO MALLI (NOVITAN SIVUILTA OTETTU)

ENSIMMÄINEN PIENISTÄ HELMISTÄ KOKEILTU ROTIKAINEN, OLISKO LISKO?
KUVASSA MONIVÄRINEN LISKO MALLINA, EI SIIS MINUN TEKEMÄ! PIENET HELMITYÖT OVAT TODELLAKIN SORMINÄPPÄRYYTTÄ VAATIVAA SEKÄ VAATII "HYVÄ NÄKÖISYYTTÄ"..  TARKOITUKSENA TEHDÄ MYÖS MUITA PIENIÄ ELÄINKOKEILUJA, HAUSKAA :)NÄMÄ ON KÄNNYKKÄKORISTEITA.. TOSIN KÄY AVAIMEN PERÄKSI, VETOKETJUN LISUKKEEKSI YM. TEIN NE OHUEEN METALLILANKAAN..


Ei kommentteja:

Tietoja kirjoittajasta ja kuvittajasta

Oma kuva
on savolaisnainen, joka innostui pajutöistä vuosia sitten. Välillä innostun muustakin, tosin palaan aina vaan pajuun takaisin.. Harrastan erilaisia käsitöitä, neulon, teen metallilankaa, rautalankaa, puuhommia ja mitä milloinkin mieleen juolahtaa.. Teen myös lasitöitä. Sivullani näet tekemiäni töitä laidasta laitaan, jos saat ideoita, kiva juttu! Toivottavasti viihdyt.

TERVETULOA KURKKAAMAAN HARRASTUS SIVUANI!

Kiva kun olet täällä, tule toistekkin!