MIETTEITÄ

27.3.2018 Huhhuh.. Löysimpäs tunnukset tänne ja pitkästä aikaa pääsin kurkkaamaan sivulleni. Aivan valtava määrä kävijöitä, mikä yllätti totaalisesti.
Aika on mennyt kissojen kanssa niin että nyt kun niitä on neljä tällä hetkellä, ei oikein ole kerennyt käsitöitä tekemään. Ollaan kierretty kissanäyttelyissä pari kolme vuotta mutta nyt juuri jäätiin tauolle, joten ehkä jotain lisäyksiä tänne myös pikkuhiljaa alan laittelemaan.

Huippua kevättä kaikille, kyllä se kesäkin sieltä tulee, pikkuhiljaa 😄

5.11.2013 (ti)

Miten se tuo aika menee.. Tänään on sumuinen ja kostea päivä. Töihin tullessani oli näkyvyys niin huono, että olin onnellinen siitä, ettei työmatkani ole kovinkaan pitkä. Talvi ei ota tullakseen, vain muutamana päivänä on ollut meidän korkeudella pakkasasteita, tosin joku voi olla onnellinen myös tästä vesikelistä, vaikka itseäni se ei viehätä. Kuiva keli olisi parasta, jo hiustenkin kannalta ettei aina tarvitse olla laittamassa! Se siitä... Otetaan vastaan mitä luoja suo :)

Käsitöitä on tullut tehtyä aika vähän. Työ on nyt vienyt naista, jos näin voisi sanoa.. Tosin iltaisin en osaa olla ilman kutimia tähän aikaan vuodesta. Villasukka, jos toinenkin on tullut ja värikirjo on aikamoinen. On myös pientä ja vähän isompaa tullut tehtyä ja kun joulukin on tulossa, niin pitää niitä vielä kutoakkin vielä lisää! Aloitin myös tekemään viiskulmaista, halkasijaltaaan noin 10 cm ihanasta valkoisesta "hile" -langasta. Ehkäpä teen siitä neulotun pallon, saa nyt nähdä...

Mukavaa syksyä meille kaikille, palataan taas :)

1.4.2013 Toinen pääsiäispäivä (ma)

Ja olipahan kelien suhteen ainakin upea pääsiäinen. Mökillä on saatu olla koko pyhät, ja läheiset ovat käyneet meitä siellä katsomassa ja viettämässä aikaa jäällä kanssamme sekä nauttien auringon kirkkaista säteistä. Niitä on menneenä talvena ollut aika vähän! Käsillä tekemisen jätin muutamaan pieneen helmityöhön, sillä tenniskyynnerpää vaivaa, ja muutenkin toimistotyöntekijänä sekä käsityöläisenä niskat vaivaa.. Onneksi tulevalla viikolla on taas hieroja....

Taulun teko on menneillään, siitä alustava kuva "tulipahan tehtyä" osiossa.. Himoitsin jo pajutöiden tekoa pyhinä, mutta hillitsin itseni vielä. Ehkä viikon tai kahden päästä alan tekemään äitienpäiviksi koppia ja amppeleita.. Kunhan muistan laittaa pajut likoamaan hyvissä ajoin.

Tästä se kevään tulo alkaa.. Vaikka lunta on vielä paljon ja yöpakkaset pitävät huolen siitä että jäällekkin päästään varmaan vielä vappunakin, silti tehdään käsitöitä ja nautitaan kevään puhkeamisesta ja minä ainakin nautin tästä valoisuuden paljoudesta suunnattomasta :)


20.1.2013 (sunnuntai)

Pakkanen on paukkunut ja niin on käsillä tekemistä riittänyt iltapuhteeksi. Olen neulonut useita sukkapareja, koetan liittää kuvia tänne pian, että näette mitä ja minkälaisia neuloksia on tullut. Olen myös jostain syystä innostunut tekemään erilaisia kaulaliinoja, pääasiassa olkapäiden lämmittimiä! On reijällistä isoa kolmiohuivia syntynyt, beibi - albacca langasta tein ihanan raidallisen kolmiohuivin, joka on ehdottomasti suosikkini. Sitten tavallisia erivärisiä pörröisiä lankoja on tullut käytettyä samaan tarkoitukseen..

Ostin isot (nro 15) puikot tampereen käsityömessuilta, ja niillä syntyy huivi kuin huivi pikavauhtia. Yhdessä illassa saa uuden värimaailman seuraavaksi päiväksi kätevästi käden käänteessä.. Jos teillä on facebook, niin liittykää ihmeessä "löysäpipoisiin neulojiin", se on uskomaton paikka. Aina  kun ajattelen etten neulo mitään, niin käynti heidän sivullaan saa taas langat heilumaan. Toinen kiva paikka meille puikkojen heiluttajille on "Käspaikka".. Punomon ohjeita pullollaan.. Ihanaa!!
- ja eikun neulomaan...

Mukavaa viikon alkua meille kaikille, taas palataan!


5.1.2013 Lauantai

Hei vaan ja Hyvää alkanuta uutta vuotta itse kullekkin! Minä, joka en koskaan sairasta mitään nuhaa enkä flunssaa, sain jotenkin hävitettyä vuoden alkajaiseksi ääneni.. Onneksi se palautui juuri sopivasti, kun olin päivän kestävällä työmatkalla... Muuten vuosi on lähtenyt käyntiin nollakelissä, ja räntää on satanut sekä lumipenkat pienetyneet aikalailla. Nyt lauantaina taas näyttää iltaa kohti kiristyvän, ja ehkä huomenna sunnuntaina päästään nauttimaan taas kuivasta, ja aurinkoisesta kelistä!

Käsityöt on jääneet joulun alla ja vielä näin joulun jälkeenkin neulonta painotteiseksi. Sukkia on tullut liukuhihnalta.., myös jotkut säärystimet olen tehnyt. Edelleen pimeät illat pistävät istumaan nojatuoliin ja eihän ilman kudinta voi edes telkkaria katsoa.. Minä en aikanaan! Tosin tänään katselin tuossa jo hieman kankaita, jos innostuisi jossain vaiheessa vähän ompelemaan muutaman kivan liivitunikan ja ehkä jotain muutakin.. Tosin alennusmyynnit ovat menossa, silti se oma tekemä kiehtoo paljon enemmän...

Mukavia käsillä tekemisen hetkiä meille kaikille.. Innostutaan pian keväästä, eikö se kohta jo ala....?
Niin, lisäsin tänne nyt sähköpostiosoitteni, jos jotain kysyttävää niin saa laittaa viestiä tulemaan...25.11.2012 Sunnuntai

Onpa aikaa vierähtänyt kun viimeiksi tänne kirjoittelin.. Eilen satuin olemaan työnantajani kanssa "Sosiaalisen Median koulutuksessa" ja siellä piipahdin kurkkaamassa sivujani. Tajusin myös samalla että päivitystä pitää tehdä! Jotenkin aika on mennyt päivät töissä ja illat neuloen. Joulu on taas niin lähellä.. Vai voisiko sanoa; -kaukana ja niin lähellä! Syksy on ollut todella pitkä ja musta! Lunta ei edelleenkään meillä ole näkynyt, ruoho on todella vihreää ja isoilla männyillä juoksee oravia...

Tein kyllä pajupallon, (laitan kuvan myöhemmin) ja meinaan tehdä vielä toisenkin.. Oasis pallo on aivan verraton siihen puuhaan, vaikka oikeasti havupalloille tulee hintaa. Ostin yhden pallon Kuopion Askartelukulmasta hintaan 9,50 €. Aiemmin ostamani pallo oli 7.90 € (kesällä), joten kyllä ne hinnat näköjään oikeasti nousee aina sesongin aikana.

Mökillä leikkasin havut suoraan isoon muovikassiin (Ikean kassit on hyviä) sopivan pituisiksi. Näin työ oli helppo toteuttaa ihan keittiön pöydän äärellä. Havut uppoavat hyvin palloon kun niissä on tarpeeksi teräväksi leikattu pää. Suojasin pöydän vanhalla kerniliinalla ja näin se on ergonomiakin otettu huomioon! Selkäleikattuna pitää ajatella kaikkea..

Tänään täällä Siilinjärvellä vietetään Joulun avajaisia, itse meinataan lähteä paikallisen K-kauppiaan pihaan riisipuurolle ja ehkä käydään Kuopiossa Kuopiohallissa markkinoilla.. Jonkin asteiset joulumarkkinat siellä taisi olla menossa... Haudoilla tietenkin rakkaita muistamassa ja takaisin kotiin!Aloittelen kirjottelemaan....

27.7.2012
- mitä milloinkin mieleen juolahtaa..! Ehkä tarkoitukseni on kuitenkin kirjoittaa käsillä tekemisistäni. Esimerkiksi että sainpa taas kivan iden, kun mieheni sisko tuli mökillemme hieman yllättäin;  Alamme yhdessä tekemään sadepäivän iloksi helmitöitä!
- hän innostui oitis, ja oli todella nopea oppimaan ja myös tekemään..

Valittiin tehtäväksi pieni hämähäkki, valittiin värit ja siihen metallilankaa.. Netistä saa hyviä ohjeita,
ja niiden mukaan on helppo tehdä pienistä helmistä oikeastaan ihan mitä vaan haluaa. Alkuun tuottaa hieman hankaluutta se, että helmet ovat niin pieniä. Siihenkin tottuu, niinkuin yleensä kaikkeen.. Välillä kuului iloisia naurun pyrskähdyksiä, niin mukavaa yhdessä oloa tuo tämänkin käsityön tekeminen.., välillä taas pieniä "hittoja" kun joku helmi ei meinaa asettua niinkuin me haluamme!

Hämähäkin tekemiseen ei mennyt aikaa kuin noin 1,5 tuntia.. Kuvan olen liittänyt tuonne "Tulipahan tehtyä" sivulle, jossa muitankin helmitöitä esillä.

Itse aloitin myöhemmin tekemään Novitan Grystal -langasta "tuubihuivia" jo talven varalle. Neulominen on minulle mieluista tekemistä aina illan tuleen kun istahdan tv;n ääreen. Lanka on
paksua, joten näkyvää tulosta syntyy aika vauhdilla. Minä onneton ostin vain kaksi kerää ja eipä aikaakaan kun kerät ovat menneet.. Nyt siis hankkimaan lisää lankaa heti seuraavalla kaupunki -
tai kyläreissulla.


2.8.2012
Tänään on torstai (toivoa täynnä) ja teemme pian kaupunkireissun, samalla piipahdamme kotona!
- jospa vaan muistaisin ottaa mukaan myös virkkuukoukun, sillä näin aivan ihanat vauvan varvastossujen mallin, ja nyt yksi ystäväni pyytikin minua tekemään siskon tyttären pojalleen sellaiset.. Saas nähdä mitä saan aikaiseksi.. Myös pitää muistaa käydä ostamassa tuota Grystal -lankaa lisää, että myös oma tuubihuivini valmistuisi. Varaudun näin huomiseen sadepäivään, tosin minulle on aivan sama sataa tai paistaa. Istun teranssilla, ja pienet sateet ei haittaa mitään! Vain suuremmilla sateilla teen kaiken täällä "Annilassa", työtilassani, josta on upeat näkymät suoraan järvelle. Onneksi mieheni rakensi tilaan myös suuret valoisat ikkunat!

Illemmalla;
- Jäi kaupunkireissu tekemättä, meillä saunan kuistin uudelleen rakentaminen alkaa olla valmiina. Vielä puuttuu sadevesijärjestelmän uusiminen osittain, ja maata pitää kaivaa ihan lapiolla koska millään koneella ei sinne ole asiaa.. Onneksi on vahva mies tekemään ja osaa itse tehdä, eikä tarvitse palkata ketään vierasta... Itse tein tänään vielä tuttavuutta uuden kovikeaineen kanssa (Powertex) jolla olen nähnyt upeita kovetetöitä... Nyt on ensimmäinen työ kuivumassa, kuva tulee jos vaan onnistuu. Jätin työn kuivahtamaan autokatokseen, jonne ei sada, ja ilma kiertää kuitenkin niin, että saa kostetta sekä ilma vaihtuu tuuletuksen ansiosta hyvin. Mielenkiintoista tehtävää... Katsotaan mitä tulee.. - käsiä tosin hieman kirvelee aineen jäljiltä.. Olis taas pitänyt olla muovi -tai kumihanskat!

Päivä alkaa olla pulkassa. Huomenna uusi päivä, on luvattu sadetta, joten taidan taas kehitellä jotain
kivaa käsillä tehtävää... :) Hyvää yötä ja kauniita unia.. Annila kuittaa...

8.8.2012 Keskellä viikkoa...
Kyllä töissäkin on mukavaa olla.. Kesän jälkeen mieli on virkeä ja ei muuta kun kohti uusia seikkailuja... Saa ainakin ajatella jotain ihan muuta kun käsitöitä...! Mielessä kyllä pyörii taas vkl;ppu ja miltähän se minun koviketyö siellä näyttää ym.. No, pian on taas perjantai...

Sain vihdoin kuvan lisättyä noista pienistä neulotuista varvastossuista, niitä olen tehnyt nyt kahdet! Toiset meni Iisalmeen ja toiset lähetin Tampereelle ystävälleni. Odottelen tietoa, onko olleet sopivat :) Tosin, täällä sataa tänään ja varmaan huomennakin. Koko maahan on luvattu sadetta ja todella kylmää ilmaa. Nytkin on vain + 7,6 lämmintä ulkona ja kohtahan nuo kaikki kesäkukatkin kuolee kylmään ja veden paljouteen.. - jos eivät jo ole sitä tehneet! Voi olla, ettei noilla pienillä varvastossuilla ole enää tänäkesänä käyttöä, mutta sillekkään minä en voi mitään.. Harmittaa vaan tälläinen kesä :(  -Nyt painun omaan nojatuoliin ja alan neulomaan..

Ei kommentteja:

Tietoja kirjoittajasta ja kuvittajasta

Oma kuva
on savolaisnainen, joka innostui pajutöistä vuosia sitten. Välillä innostun muustakin, tosin palaan aina vaan pajuun takaisin.. Harrastan erilaisia käsitöitä, neulon, teen metallilankaa, rautalankaa, puuhommia ja mitä milloinkin mieleen juolahtaa.. Teen myös lasitöitä. Sivullani näet tekemiäni töitä laidasta laitaan, jos saat ideoita, kiva juttu! Toivottavasti viihdyt.

TERVETULOA KURKKAAMAAN HARRASTUS SIVUANI!

Kiva kun olet täällä, tule toistekkin!